2009. január 27., kedd

Arusha, Tanzánia

Végre itt vagyunk! Oly sok tervezgetés és szervezés után, most már tényleg itt vagyunk a Föld másik felén! Hajnali 4 órás indulással Kartoumból, Nairobin keresztül 9-re értünk Tanzánia kicsi, ám de annál barátságosabb repterére. Az érkezést semmi sem tehette volna élvezetesebbé, mint a Kilimanjaró (5895 m) fenséges láványa. Ezúton is köszönet az ismeretlen, büdös férfinek, aki miatt átültünk a gép bal oldalára, ahol a hegy később felbukkant. Az úton mindösszesen 140 $ taxra és vízumra sarcoltak meg. A reptéren egy kellemetlen felfedezést is tettünk, Andor zsákjából kivették az egyik legfontosabb kellékünket, a fényképezőgép töltőjét. Hogy ez a három reptér közül melyiken történhetett, azt már sosem tudjuk meg :(. Holnap megpróbáljuk Arusha-ban pótolni.


A reptéren várt bennünket Christian, a túravezetőnk, aki elvitt minket első szálláshelyünkre a Mt. Meru lábánál fekvő Oasis Lodge-ba. Ez a hely egy kis földi paradicsom. Egy afrikai kunyhó a szállásunk, körülöttünk pedig olyan dús a vegetáció, mintha csak a Budapesti Állatkert Pálmaházában lennénk annak minden állatával:). Szudánban eddig az volt nekünk a nagy szám, hogy 1 kg mézédes banánt 1 SUD-ért (kb. 80 Ft) vehettük meg. Most pedig itt ülök a kunyhónk mellett a kertben és a fejem felett roskadoznak karnyújtásnyira a banánok. De nem csak itt, idefelé az út mellett mindenhol hatalmas banánültetvényeket láttunk.
Délután találkoztunk Achmeddel, a másik kontaktunkkal, aki félig német félig brit származású, ennek ellenére tipikus angol feje van, de nagyon rendes, jó fej, megbízható ember. Még egyszer egyeztettük a túraútvonalat és mindent, amit még kellett.
Más nem marad hátra, hátra dőlünk, pihenünk és holnap reggel irány a Maszáj föld. Már alig várjuk!!

Nincsenek megjegyzések: